Saturday, November 10, 2012

Puding kek coklat pisang




Puding kek coklat pisang

Bahan

1 bungkus agar2 bertali
600 ml air
120 gm gula-kalau rasa manis boleh di kurangkan
20 gm serbuk coklat*
50 gm susu tepung *
3 sb tepung jagung*
beberapa biji pisang-ikut suka nk potong macam mn 
beberapa potong kek-perasa ikut suka(sy buh perasa vanilla)
(bahan yang bertanda * satukan dengan 1/2 cawan air..)


Caranya

Susun pisang di dalam loyang..Susun ikut suka sama ada nak memanjang ada bulat..Rebus agar2 dengan air dan gula hingga larut..Bila dan larut masukkan bahan yang di satukan dengan air tadi..Masak hingga adunan pekat..Kacau selalu supaya tidak hangit..Bila dah pekat tutup api dan tuang dalam loyang berisi pisang tadi..tuang separuh kemudian susun pula kek dan tuang balance adunan tadi..Biar kan sejuk betul-betul baru boleh di masukkan di dalam peti ais..

No comments:

Post a Comment