Thursday, May 16, 2013

Trifle Puding Cake



Trifle Puding Cake

Bahan-Bahan

Kek @ swiss role-layer untuk paling bawah

Layer ke 2

1 tin fruit cocktail
1 tin susu cair
1/2 cwn air
4 sb gula
4 sb tpung kastard
secubit garam

Layer atas

10 g agar-agar-sy guna perisa rasbery
2 1/2 cwn air

caranya

Potong kek dan susun dalam bekas..Asing isi cocktail dengan sirapnya..Masak bahan-bahan untuk layer ke 2 kecuali buah cocktail..Masak hingga likat..Bila likat tuang adunan ke atas kek yang sudah di susun tadi..Taburkan buah-buahan cocktail tadi di atas puding dan biarkan sejuk..

Layer atas..Masak agar-agar bersama air hingga mendidih..kemudin tuang pada lapisan atas sekali..Biarkan agar-agar sejuk..Dah siap..

No comments:

Post a Comment