Bahan-Bahan
-10gm agar-agar stripe
-60gm nestum [ lebih kurang 1 cawan ]
-2 sudu besar tepung kastrd
-2 biji telur gred A
- 1 sudu teh esen vanila
-200gm gula [ lebih kurang 1 cawan ]
-400gm air
-400gm susu cair [ 1 tin ]
-6 sudu makan milo + 3 sudu makan serbuk koko
-200gm air panas untuk bancuh milo dan serbuk koko
Cara-Cara
- Masak agar-agar dengan air dan gula hingga larut.
- Bancuh milo dan serbuk koko dengan air panas. Sejukkan. Kemudian satukan dengan susu cair, telur, tepung kastad dan esen vanila. Pukul dengan whisk hingga sebati dan tidak berketul.
- Kemudian masukan nestum dan kacau lagi.
- Masukkan adunan tersebut ke dalam larutan agar-agar. Kacau hingga kelihatan pekat.
- Tutup api dan tuang dalam loyang 7 x 7 yang telah dibasahkan dengan air terlebih dahulu.
- Sejukkan dan simpan dalam peti sejuk sebelum dipotong.
No comments:
Post a Comment