Thursday, May 16, 2013
Trifle Puding Cake
Trifle Puding Cake
Bahan-Bahan
Kek @ swiss role-layer untuk paling bawah
Layer ke 2
1 tin fruit cocktail
1 tin susu cair
1/2 cwn air
4 sb gula
4 sb tpung kastard
secubit garam
Layer atas
10 g agar-agar-sy guna perisa rasbery
2 1/2 cwn air
caranya
Potong kek dan susun dalam bekas..Asing isi cocktail dengan sirapnya..Masak bahan-bahan untuk layer ke 2 kecuali buah cocktail..Masak hingga likat..Bila likat tuang adunan ke atas kek yang sudah di susun tadi..Taburkan buah-buahan cocktail tadi di atas puding dan biarkan sejuk..
Layer atas..Masak agar-agar bersama air hingga mendidih..kemudin tuang pada lapisan atas sekali..Biarkan agar-agar sejuk..Dah siap..
Labels:
Puding
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment