Wednesday, April 11, 2012

SOFT CHOC CAKE




SOFT CHOC CAKE

by Nik Norsyella Asyekin on Wednesday, 11 April 2012 at 15:39 ·
185 g gula halus
185 g tepung gandum*
35 g serbuk koko*
1 1/2 sk baking powder*
3/4 sk soda bicarbonat*
(ayak bahan bertanda)
225 g mentega lembut
3 biji telur gred A
1 penutup esen vanilla

caranya:-

pukul mentega,gula hingga gebu dan putih..masukkan telur satu persatu..masukkan esen vanilla dan bahan ayak..sebatikan..letak adunan di dalam loyang yang telah di lengser dengan mentega/minyak/di lapik dengan kertas minyak..bakar kek pada suhu 170c selama 20-25 minit @ hingga masak bergantung pada oven masing2..

untuk topping:-

1 cawan susu pekat
1 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko

caranya

campurkan semua bahan di dalam bekas dan masak melalui double boil hingga agak pekat..kemudian boleh lah di tuang ke atas kek tadi..

No comments:

Post a Comment